Levitra Professional kaufen mit bitcoin oder Kreditkarte

Ételrendelés

Paleolit étrend házhoz!

 

Paleolit étel házhozszállítás

 

 

Naptár

2024 Április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Legközelebbi eseményünk

Nincsenek események

Bejelentkezés

Hozzávalók a pulykatallérhoz:
60 dkg pulykahús darálva
2-3 db alma hámozva, finomra reszelve
2 kisebb tojás
kb. 5 dkg darált kesudió (ízlés szerint)
1 1/2 tk. friss zsályalevél apróra vágva vagy 1 tk. szárított
1/2 tk. őrölt bors
1/4 tk. őrölt szerecsendió
1/4 tk. cayenne bors
 
A Yorkshire puddinghoz (12 db):
3 tojás
11.5 dkg nyílgyökérpor 
2.75 dl mandulatej
só, bors
a sütőformához kevés zsír vagy kókuszolaj

A tallérhoz az összes hozzávalót tedd egy tálba és jó alaposan keverd össze, akár előre is bekeverheted és hagyd állni a hűtőben egy éjszakát. Nedves kézzel formázz belőle lapos tallérokat és serpenyőben, kevés zsíron süsd meg mindkét oldalát pirosra. Közepes lángon süsd, hogy a közepe is átsüljön. Sütőben is sütheted, 180 fokon, kb. 20-25 percig, félidőben fordítsd meg. A zsályá egy elég intenzív fűszer, adagold ízlés szerint.
A Yorkshire puddingot általában teflonos 12 db-os muffin sütőben szoktam készíteni, így olyan kis guszták lesznek. A hagyományosat is ugyanígy sütöm, csak liszttel és tejjel. Verd fel a tojásokat, adj hozzá kevés sót és borsot. Felváltva keverd hozzá apránként a tejet és a nyílgyökérport, egy ngyon nagyon híg masszát fogsz kapni, hígabb, mint a palacsinta tészta. A sütőt melegítsd elő 220 fokra, a muffinformákba tegyél egy kis darab zsírt,  és tedd a forró sütőbe 5 percre. Amikor a zsír felforrósodott vedd ki, oszd el a masszát muffinformák mélyedéseibe.Tedd egy nagyobb tepsire, hogy sütés közben a zsír ne sütőbe csöpögjön. Tedd vissza kb 20 percre, ne nyitogasd a sütőt közben. Nem szabad túl korán kivenni, mert összeeseik a pudding. Amikor már szép magas, akkor én 5 percre rákapcsolom a felső grillt, így ropogós lesz a külseje. Fontos, hogy tapadásmentes formában süsd, mert különben nem tudod egészben kivenni a puddingokat. Sütés után kicsit össze fog esni a pudding, de ez nem baj.

 Ez a recept a Paleoország receptárából  származik..

Mezei Elmira paleo konyhájából:

 

 

Banános répatorta egy kis extrával

 

 

 Gyorsan összeállítható, illatos-fűszeres sütemény, és a tetejére ez a kis extra Chocolla...meg a gyümölcs,

25 dkg érett banán

7 tojás

1 csipet szódabikarbóna

1-1 kk. őrölt fahéj, őrölt szegfűbors és kardamom

10 dkg finomra reszelt sárgarépa

7 dkg puha kókuszzsír

7 dkg eritrit

3 dkg kókuszreszelék

4 dkg kókuszliszt

a tetejére pár ek. Chocolla (opcionális)

friss gyümölcs

 

A banánokat villával szétnyomkodjuk, kikeverjük a tojásokkal, a szódabikarbónával, a fűszerekkel, a sárgarépával, a kókuszzsírral és az eritrittel. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 25x28 cm) öntjük és 30 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, akkor megkenjük a tetejét és gyümölccsel díszítve tálaljuk.

 

Fokhagymás-fűszeres sült karfiolpüré

 
Valami egyszerű, de mégis különleges köretre vágytam a minap, és volt itthon egy kisebb fej karfiol, tehát ebből tudtam dolgozni. Férjemnél nagy sikert aratott a dolog, főleg, amikor a második etapban, a melegítésnél egy kis reszelt parmezán is került a tetejére. Bitang jó volt, tényleg.
 
60 dkg vízgőzben megpárolt karfiol
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
4 tojás
1 ek. vaj + a kenéshez
3 nagy gezerd fokhagyma, aprítva
a tetejére sok fűszer: csili, oregánó, szárított hagyma, fokhagyma, ami van és amit
szerettek
 
A karfiolt a tojással, sóval, borssal, szerecsendióval robotgépbe tesszük és simára
turmixoljuk. Hozzáadjuk a vajon megfuttatott fokhagymát (a vajjal együtt). Egy
tűzálló tálat kikenünk még egy kis vajjal, beleöntjük a masszát, a tetejét jól
megfűszerezzük és 180 fokos sütőben szépen megpirítjuk. Bármilyen hús mellé nagyon
finom, de önmagában is jó, salátával.
 
 
200 fokon lehet sütni, kb. szerintem 35 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.

Kolbásszal sült zöldségtál

 
Mennyire jó érzés úgy hazamenni este, hogy friss vacsora vár! Ez egy ilyen nap volt, amikor felhívtam a férjemet, hogy készítsen valamit, mert nagyon éhes vagyok és mire hazaérek, késő lesz nekiállni főzni. Ez az istenien illatozó látvány fogadott. Egyszerű és nagyszerű. Ketten bepucoltuk az egészet, összesen két kelbimbó maradt, ami a másnap reggeli rántottában landolt. Nagyon jó kis hétköznapi vacsora.
 
pár szem kelbimbó
3 zsenge sárgarépa, hosszában félbevágva
1 kis cukkini, vastagon felkarikázva
1 fél cékla, felkockázva
1 nagy fej hagyma, szeletelve
6 nagy gerezd fokhagyma, darabolva
egy fél rövidebb szál parasztkolbász, felkarikázva (nálunk csípős)
zsiradék a tűzálló tál kikenéséhez
 
 
 

Hozzávalók 4 személyre:

1 ek. kókuszzsír

70 dkg csíkokra vágott csirkemell filé

só, bors

egy csipet csili, őrölt koriander és pirospaprika
1 kk. kókuszcukor vagy méz
1 ek. fitPaleo gránátalmás balzsamecet
fél narancs leve

A kókuszzsíron megpirítjuk a csirkecsíkokat, sóval, borsssal és a fűszerekkel ízesítjük, további két percig pirítjuk. Meghintjük a kókuszcukorral, a balzsamecettel és a narancslével. Egyet forralunk rajta, jól átkeverjük és tálaljuk.

 

Kérjük tekintse meg
Speciális Ajánlatainkat!

 

SlideBar